tiistai 21. lokakuuta 2014

Onpa ehtinyt tapahtua taas vaikka mitä!

Ja minä kun lupasin postailla aktiivisesti.. Noh.. On ollut kiireitä.. 11.10. Upea kouluratsu. Päivä ennen SpeedRacea ratsastustunti sujui tosi hyvin! :) Meillä oli kouluratsastustunti ja pyrimme löytämään hevoselle sopivaa tuntumaa eri askellajeissa ja temponvaihteluissa. Ravitehtävä sujui loistavasti ja Vasco oli erittäin herkkä! :) Hän teki sekä askelten lyhennyksen, että pidennyksen erittäin kauniisti kuunnellen istuntaani. Olin osittain myös laukkaan oikein tyytyväinen. Itselläni on ollut vähän tapana heittää ohjat pois, kun Vasco laukkaa, sillä herra on hieman laiska laukkaamaan ja rikkoo helposti raville. Tänään aiheena oli siis tuntuman löytäminen ja aluksi laukassa pidin hieman liian vahvan tuntuman. Minun tulisi myös oppia kantamaan käteni sillä tahdon vähän jäädä lepuuttamaan niitä kylkiäni vasten.. Vähitellen aloin kuitenkin löytää "nappuloita" ja Vasco tuli kuin tulikin vähän väliä kuulolle ja kulki jopa hetkittäin laukassa peräänannossa (joka on ollut tähän mennessä hankalaa). Tunti oli siis kokonaisuudessaan oikein onnistunut :)
12.10 SpeedRace!: Noniin! Kauan odotettu päivä koitti! Lähdimme kolmantena tiiminä (Minä ja Vasco, ystäväni ja Maikel) neljästä liikkeelle. Aloitimme rauhallisesti ja olimme suunnitelleet laukkaavamme paljon keskivaiheilla koska ennen kisoja oltiin puhuttu pulssimittauksesta maasto-osuuden jälkeen. Suunnittelimme kävelevämme loppumatkan, jotta pääsisimme suoraan maaliin. (Muuten ajan otto lopetetaan vasta kun pulssi on tasaantunut) Maasto-osuuteen kuului 10 tietovisakysymystä ja osa oli aika vaikeita! Esimerkiksi: minkä sormen kynsi kasvaa nopeiten o.o Ömmm... :D Koko kisan voittaja tuli siis olemaan tiimi, jolla oli paras aika. Virheistä ei hylätty, mutta aikaa pidennettiin jos siis vastasi kysymyksiin väärin tai sai tulevalla esteradalla virhepisteitä. Viimeisellä pellolla laukattuamme tunsin Vascon suunnittelevan sonniloikkaa, mutta sain sen onneksi pideltyä hallinnassa xP Kun sitten ravasimme maaliin, saimme kuulla, ettei pulssia mitattukaan.. Olimme hidastelleet turhaan.. Nooh. Tultiin kuitenkin maasto-osuuden jälkeen toiseksi. Sitten jatkoimme esteillä. (Tiimin parempi tulos otetaan huomioon) Hyppäsimme Vascon kanssa pienimmän luokan, 45 cm, jotta Vascon into säilyisi maaston jälkeen. :) Alku sujui erittäin hyvin, mutta ensimmäinen ongelma tuli nelosesteellä.. Vasco päätti hypätä todella kaukaa ja todella pitkän hypyn ja tehdä taas pysähdystempun heti hypyn jälkeen.. Onneksi tätä oli jo harjoiteltu ja onnistuin pysymään selässä, mutta pysähdys toki vei hieman aikaamme.. Lisäksi seuraavasta tiestä tuli erittäin hankala.. Mutta pärjättiin! Otettiin sitten kunnon spurtti viimeiselle esteelle ja liisimme upeasti esteen yli. Olin tietenkin supertyytyväinen puhtaasta radasta ja siitä, etten pudonnut ongelmasta huolimatta :P Se oli virhe. Ei olisi kannattanut heti esteen jälkeen rentoutua ja päästää ohjia ja jalustimia minne sattuu.. Seurauksena oli kiitolaukkaspurtti ja jättipukki -> ratsastaja lentää ninjatyylillä aidan alle ottaen suitset TAAS mukaansa ;D Noh. Päästiin maaliviivan yli xD Aikamme ei kuitenkaan ollut ihan tarpeeksi hyvä, mutta ystäväni Maikel-ponillaan repäisi parhaimman ajan! HIENOA! Meidän tiimimme TEAM LIITOKAVIO tuli siis TOISEKSI! Jee!! :)
Ylhäällä kuva hetkestä juuri ennen jättiloikkaa :D
16.10. Ilman satulaa: Lähdinpäs ratsastelemaan ja harjoittelemaan koulukisoja varten ilman satulaa Vascolla. Hän oli vähän säikkynä :P Pari kertaa herra pyrähti suoraan käynnistä laukassa ja ryhtyi pomppimaan pää alhaalla, mutta onnistuin kuin onnistuinkin säilyttämään tasapainoni :) Jes! Lupaa hyvää :) Teimme koulukisojen ravitehtäviä, laukkaa en ole vielä nostanut ilman satulaa, sillä Vascolla on toistaiseksi hieman ongelmia laukannostojen kanssa ja lähtee mieluusti epätahtisesta kiitoravista eteenpäin syöksyen laukkaan -> Ratsastaja liukuu selässä taaksepäin xD Tätä varten olemme omistajan kanssa suunnitelleet ratsastusvyön hankkimista :) Ilman satulaa alan laukkaamaan, kun Vascon kunto on kohonnut ja se kykenee nostamaan kumpaankin suuntaan laukan kunnolla :) 

17.10 Alkaakohan minulla onnenpäivät?: Tänään sain kuulla voittaneeni silikonisuojan kameralleni!! JEE!! Ja lisäksi aivan mahtava tyyppi lahjoitti oman arpajaisvoittonsa (sadesuojan kameralle) myöski minullle!! Aivan mahtavaa!!

21.10 Onni potkaisi tyhjää -> pisteet Vasco 2- 2 Minä.. : Noniin.. Enää muutama päivä lauantain estekisoihin ja viimeiset treenit menevvät näin.. Tunsin heti alussa Vascon olevan erittäin pinkeä ja niinhän siinä kävi, että muutaman lämmittelyhypyn jälkeen Vasco päätti tehdä kumman loikan ja hyppypysähdyspääalastempun -> jäin ensin kaulalle roikkumaan, kunnes päätin päästää irti ja pudota vesilätäkköön.. Mahtavaa.. Sitten nousin takaisin selkään ja lähestyin pysty-pysty suhteutettua väliä kevyessä ravissa, kun juuri käännöksessä ihminen nousi autosta ja Vasco piti sitä niin jännittävänä juttuna, että päätti vetäistä laukkapyrähdyksen sivuun, tehdä muutaman pompun ja vetäistä taas pään alas -> loppujen lopuksi tasapainon kadottua liikaa sivuun, putoan hyppäämällä alas jalustimelta.. Että kiehu päässä.. Minulla ei ole tapana suuttua hevoselle vaan itselleni.. Tunnen aina itseni aivan surkeaksi ratsastajaksi, joka omaa surkean tasapainon.. Noh.. Onneksi ei jäänyt tilanne 2-0 vaan Vasco yritti vielä samaa temppua kaksi kertaa, jotka onnistuin tasapainottelemaan selässä.. Jes.. Kisaviikonloppu - Here we come! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti